Novosti - Pervanovo objekti Dubrovnik, Hrvatska

Novosti

 

SUNce Palace Apartmani - novi Pervanovo objekat u Starom Gradu Dubrovniku je otvoren!

Pročitajte više detalja na ovom linku

 • STAY LONGER SAVE UP TO 20%

  Hotel Kazbek

  Stay 5 nights, save 10% Stay 7 nights, >>

 • Stay flexible

  Pervanovo Apartments

  Get familiar with our new cancellation policy >>

 • Stay flexible

  Celenga Apartments

  Get familiar with our new cancellation policy >>

 • Stay flexible

  SUNce PALACE APARTMENTS

  Get familiar with our new cancellation policy >>

 • Stay flexible

  Vila Riva Apartments

  Get familiar with our new cancellation policy >>

 • REZERVIRAJTE DIREKTNO

  Villa Franica

  Kontaktirajte nas putem mail info@pervanovo.hr >>

 • REZERVIRAJTE DIREKTNO

  Villa Tereza

  Kontaktirajte nas na info@pervanovo.hr >>

povratak na izbornik

Pervanovo d.o.o. kupilo Tehnodrvo d.o.o.

Pervanovo d.o.o. kupilo Tehnodrvo d.o.o.

Nakon iscrpnih pregovora i analiza Pervanovo d.o.o. je kupilo i preuzelo 100% vlasništva Tehno drva d.o.o. od gosp. Joza Kalema i tvrtke RI-Petrol d.o.o.

Tehno drvo d.o.o. je tvrtka koja se bavi drvnom industrijom te posjeduje dvije tvornice, jednu smještenu u Ogulinu i drugu u Bjelovaru s ukupno 450 zaposlenika. Obje tvornice imaju dugoročne koncesije na drvo, moderne pilane i sušare. Ogulin također ima i modernu tvornicu parketa. Uz kupnju poslovnih udjela izvršeno je i financijsko restrukturiranje sa svrhom jačanja poduzeća. Ukupna imovina Tehno drva d.o.o. iznosi 69 milijuna eura, a temeljni kapital nakon ulaganja Pervanova d.o.o. je povećan na 39 milijuna eura.

Pervanovo d.o.o. je osnovano 2004. godine sa sjedištem u Dubrovniku s temeljnim kapitalom u iznosu od 76 milijuna eura. Vlasnik Pervanova d.o.o. je Pervanovo Invest AB iz Švedske koje je u vlasništvu obitelji Pervan.

Vodeća kompanija u Pervanovo grupi je Valinge Innovation AB iz Švedske koja je ujedno i vodeća R&D tvrtka u svijetu u podnoj industriji i industriji namještaja sa 170 tvrtki nositelja licenci i 1500 patenata registriranih širom svijeta. Pervanovo grupa je također prisutna u nekretninskom i turističkom poslovanju.

Darko Pervan, osnivač Pervanovo grupe i Valinge Innovation AB, rođen je u Zagrebu, otac mu je porijeklom iz Splita, a majka iz Dubrovnika. Godine 1954. obitelj seli u Švedsku na poziv plivačkog saveza koji njegovom ocu nudi mjesto trenera švedskog olimpijskog tima. Posjeduje bogato iskustvo u podnoj industriji i drvnoj industriji općenito. Godine 1977. kao direktor se nalazi na čelu tima stručnjaka koji su na njegovu inicijativu osmislili, izumili i komercijalizirali prvi laminat. 1994. godine osniva Valinge Innovation AB i razvija izum klik spajanja podnih obloga od drva, laminata i plastike bez uporabe ljepila.

U posljednje vrijeme Pervanovo Invest AB je odlučilo proširiti svoje poslovne aktivnosti od R&D-a prema idustrijalizaciji podova zasnovanoj na tehnlogiji i znanju Valinge Innovationa AB.

Dugoročni plan razvoja Tehno drva d.o.o. je pozicioniranje tvrtke kao svjetskog lidera u podnoj i drvoprerađivačkoj industriji koje će se postići kombiniranjem “know-how” tehnologije Valingea, njihovim poslovnim i tržišnim mrežama s vrhunskim sirovinama i iskustvom stručnjaka i radnika iz Hrvatske.

U prvoj fazi, proizvodnja parketa u Ogulinu će se povećati sa sadašnjih 600 tisuća m2 na više od 2 milijuna m2 godišnje, a u Bjelovaru će se pristupiti izgradnji nove tvornice furnira za Woodura podne obloge u Švedskoj. Pokrenut će se i program obrazovanja s ciljem upoznavanja i primjene novih Valinge tehnologija. U isto vrijeme će se pristupiti i instaliranju visokotehnološke opreme s ciljem povećanja učinkovitosti, a sve u svrhu transfera visoke tehnologije i znanja u Hrvatsku. U planu je i izgradnja tvornice klik namještaja u Hrvatskoj koja će biti budućnost industrije namještaja. Realizacijom svih planiranih investicija Tehno drvo d.o.o. će postati najveća tvrtka u hrvatskoj drvoprerađivačkoj industriji.

garantirano najbolja cijena

Vrijeme u Dubrovniku